A més, segons el comunicat de l’Ateneu Popular La Flor de Maig, “el districte ha dit que assumirà la reforma de la façana de cara a 2016-2017”. El procés de compra durarà entre dos i tres mesos i la cessió d’ús, que es durà a terme l’últim trimestre de l’any, suposarà un lloguer simbòlic per a les entitats.
Paral·lelament, la propietat manté el judici contra l’Ateneu, que tindrà lloc aquest dijous al matí a les 9.45 h a la Ciutat de la Justícia.
Un ateneu autogestionat
El districte s’ha mostrat d’acord amb l’autogestió de l’espai i ha assegurat que les activitats a l’edifici podran continuar durant el procés de compra. Pau Parellada, membre de l’Ateneu Popular La Flor de Maig, ha explicat que les entitats volen que “l’activitat de La Flor de Maig sigui de caràcter cooperativista, d’ateneu popular, i dedicada a les activitats socials del barri”. En aquest sentit recorden que a l’espai ja hi havien tingut lloc des de tallers esperantistes fins a cooperatives de consum, iniciatives “que tenen a veure amb el projecte que estem fent ara, de formació crítica i oci”, ha afirmat Parellada.
Resultat de la reivindicació veïnal
Els membres de La Flor de Maig han destacat que, des de l’ocupació de La Flor de Maig, l’octubre de 2012, els veïns del Poblenou han lluitat per tal de recuperar l’edifici i consideren que es tracta d’una victòria que “no seria possible sense la lluita i sense la desobediència”. De fet, al llarg d’un any i mig hi ha hagut diverses manifestacions per aturar el desallotjament de l’immoble, i accions com l’ocupació del DHUB, l’octubre de 2013.