"Entenem que aquest judici no s'hauria d'haver celebrat. La justícia està anant per sobre de la realitat, que és que hi ha un acord. No permetrem que el desallotgin, sino, farem desobediència civil. Hem al·legat que la propietat no ha acreditat de manera correcta, amb les escriptures correctes, els seus títols de propietat. Entenem que aquest fet és molt important perquè aquesta propietat es va adquirir durant el franquisme i l'únic que sabem és que va arribar a aquesta família a partir de l'alcalde franquista. Entenem que no tenen la legitimitat per fer fora tot un projecte veïnal ni la legalitat per fer-ho."

En el judici, l’advocat de la Plataforma Recuperem La Flor de Maig, Andreu García, ha al·legat que “la propietat no ha acreditat de manera correcta, amb les escriptures correctes, els seus títols de propietat” i ha recordat que l’edifici “es va  adquirir durant el franquisme” i “va arribar a aquesta familia a partir de l’alcalde franquista”. Per això, García ha argumentat que “no tenen la legitimitat per fer fora tot un projecte veïnal ni la legalitat per fer-ho.”

El judici ha arribat un dia després que l’Ajuntament anunciés la compra d’una part de la propietat de l’edifci de La Flor de Maig, un immoble llargament reivindicat pels veïns del Poblenou i que té els seus orígens en les cooperatives de principis de segle XX que omplien Barcelona.