banderes palestina nou sardenya europa elx copa rei

Diverses banderes de Palestina han onejat a l’estadi Nou Sardenya abans de començar el partit d’eliminatòria de la Copa del Rei 2023-2024 entre l’Europa i l’Elx. La iniciativa ha estat de la Grada Popular del CE Europa, els ‘Eskapulats‘, que d’aquesta manera han volgut donar suport al poble palestí i mostrar la seva posició contra l’acció militar d’Israel a Gaza.

Simbologia d’Israel o Palestina en estadis barcelonins

Les banderes s’han mostrat públicament just abans de l’inici del partit, pels volts de les 18 h. Cal destacar que el Nou Sardenya no prohibeix l’entrada d’aquest tipus de simbologia als seus partits, al contrari que el Barça. De fet, fa uns dies que l’equip blaugrana prohibeix l’entrada de qualsevol simbologia d’Israel o Palestina als partits oficials que el Barça disputi a l’Estadi Olímpic, el Palau Blaugrana o l’Estadi Johan Cruyff. Tot arran d’una reunió amb el Gabinet Antiterrorista dels Mossos d’Esquadra.

Un altre estadi barceloní que no ho prohibeix és el Narcís Sala de la UE Sant Andreu. El club va anunciar que es permetria l’entrada d’aquest tipus de simbologia, ja que el club quadribarrat considera que decisions com la marcada pels Mossos d’Esquadra “coarten més drets i llibertats fonamentals a la nostra societat“.