Els agents van ser detinguts a finals de setembre en una operació contra una organització dedicada al blanqueig de capital procedents de la prostitució, en la qual van ser arrestades un total de 25 persones, entre les quals dos empresaris considerats com els caps de la xarxa, Juan B. i el seu soci Carlos C.
En el sumari del cas, al qual ha tingut accés l’agència EFE, hi destaca la menció d’un grup de quatre agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona -anomenats “pepitos”-, que col·laboraven amb els propietaris dels locals d’oci alertant-los de possibles inspeccions a canvi de “dinars, begudes i serveis sexuals”. També se’ls lliuraven sobres amb diners en metàl·lic, que podien arribar fins als 3.800 euros mensuals.
La informació facilitada pels agents de la Guàrdia Urbana permetia als clubs estar preparats per a qualsevol inspecció o actuació policial i administrativa en relació amb el funcionament dels locals. D’aquesta manera l’organització podia evitar qualsevol sanció econòmica o el precintament de les seves activitats, una seguretat que “permetia que els clubs mantinguessin els guanys econòmics que es deriven de l’explotació”.
El mateix dia de la detenció, un dels agents duia un sobre de Pacha Sitges -empresa vinculada a Carlos C.- amb la inscripció “pepis” escrita a mà i 1.000 euros a l’interior, que l’arrestat no va saber justificar.
Robaven als clients prèviament drogats
La investigació es va iniciar fa prop d’un any arran de les denúncies presentades per clients dels locals propietat dels detinguts, que van explicar que havien estat drogats en prendre una consumició amb una prostituta. Després els havien buidat els diners de les targetes de crèdit.
Per ordre judicial es van intervenir els telèfons dels empresaris que controlaven diversos locals, entre els quals hi havia el Teatre Principal, a la Rambla, i locals de striptease com el Night Beach i El Fuego.