ORIOL RECASENS, Estudiants 9-N "No aturarem les mobilitzacions aquí sinó que anirem avançant. Encara s'ha de parlar amb la plataforma i les assemblees de facultat. Entre tots acordarem els moviments que hem d'anar edificant. Però fins que no aconseguim votar el 9 de novembre la mobilització segur que estarà activa."

La manifestació convocada per la plataforma Estudiants 9-N ha sortit de la plaça de la Universitat encapçalada per una gran urna blanca de cartró, fent visible la voluntat de votar sobre el futur polític de Catalunya el pròxim 9 de novembre. La marxa ha seguit pel carrer de Pelai i la plaça de Catalunya i ha baixat per la via Laietana fins a la plaça de Sant Jaume. Un cop allà, la mobilització s’ha dissolt quan faltaven pocs minuts per a les 21 h.

Els estudiants han tornat a fer sentir el clam “Aturem les classes, activem la democràcia”. Rebutgen la suspensió cautelar de la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9-N. Des de la plataforma estudiantil, reclamen que es posin les urnes al carrer en la data prevista i consideren que una votació simbòlica com les que es van iniciar el setembre de 2009 a Arenys de Munt o unes eleccions plebicitàries no serien suficients. Per això, una de els consignes més cridades ha estat “Contra la sentència, desobediència”.

La manifestació suposa el final de 48 hores de vaga a les aules dels instituts i les universitats. Des de la plataforma Estudiants 9-N, consideren que ha estat un èxit. A les universitats, però, el seguiment ha estat desigual. Mentre que algunes facultats de la UAB han suspès totes les classes, a la UPF s’han impartit amb normalitat.

Amb la vaga, però, la plataforma no dóna per acabades les mobilitzacions en favor del 9-N. Tot i això, encara s’hauran de definir en els pròxims dies.