ANTONIO JURADO, membre de la PAH Còrdova "El camino es muy largo y caluroso y los pies lo van notando, cada día lo van notando. Incluso la mochila vacía pesa." ADA COLAU, portaveu de la PAH "Si pretenden que la ciudadania se crea lo de Europa es el momento de demostrarlo. En España se están vulnerando los derechos humanos y nadie entiende que Europa no fuerce al Gobierno a rectificar. Y que paren ya de una maldita vez los deshaucios y toda la precariedad a la que se está condenando a millones de personas en éste país."

Més de 300 persones han rebut amb crits i aplaudiments els set caminants que van sortir de Còrdova fa més d’un mes amb l’objectiu d’arribar a Brussel·les el proper 25 de setembre. Les persones que formen part de la marxa volen denunciar davant el Parlament europeu la situació “d’emergència habitacional” que es viu l’Estat espanyol, on els desnonaments han augmentat exponencialment des de l’esclat de la crisi, tant en habitatges de compra com de lloguer.

Els set cordovesos que es dirigeixen a Brussel·les recorreran uns 2.600 quilòmetres durant dos mesos i mig. Per animar-los en la travessa, en diverses ciutats han estat rebuts per activistes del dret a l’habitatge. A Barcelona, desenes de membres i simpatitzants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca d’arreu de Catalunya els han mostrat el seu suport en l’arribada a la plaça d’Espanya. Després de trobar-se, han decidit iniciar una manifestació per la Gran Via fins a la plaça de Sant Jaume, on els set membres de l’anomenada Marxa per la Dignitat han llegit el mateix manifest que volen portar a Brussel·les.