Els detinguts havien decidit diversificar el negoci. A la venda de llaunes s'hi van sumar, ara fa uns mesos, la de droga. I tot, amb la mateixa xarxa de venedors. Dins del pis, la policia hi va trobar gairebé de tot: haixix, marihuana, LSD, extàsi, cocaïna i medicaments que feien servir per adulterar-la i treure'n així més profit. S'havia convertit, segons la policia, en un dels punts habituals de venda de droga al barri Gòtic. PAOLO TORINO "Los vecinos habían visto de todo. Incluso actitudes muy sospechosas." Alguns dels membres del grup es dedicaven a vendre llaunes de cervesa pels carrers de Ciutat Vella. Oferien, també, tot tipus de drogues. Si el client comprava, se l'emportaven prop de la plaça de Sant Miquel i des d'allà, el posaven en contacte amb una altra persona perquè li entregués la dosi. Tot molt discret. Mai portaven res a sobre, per si els enxampava la policia. PABLO RUIZ "Els detinguts buscaven, sobretot, turistes com a clients perquè els hi podien vendre la droga a un preu molt per sobre del de mercat. En alguns casos, fins i tot, havien arribat a acceptar telèfons mòbils i aparells d'última generació com a moneda de canvi per una dosi de cocaïna" I prova d'això és el que va trobar la policia dins del pis. La batuda es va fer dimecres passat. "Había mucha policia, ruido de cristales rotos." Els set arrestats ja han ingressat a presó provisional i no es descarten més detencions en els propers dies.

La banda de traficants estava integrada per vuit persones que, segons els Mossos d’Esquadra, actuaven de manera “organitzada i estructurada” per captar clients i evitar ser descoberts. Arribaven als clients a través de llauners que oferien droga als vianants fent veure que venien begudes. Durant els escorcolls, la policia catalana ha trobat que aquest punt de tràfic de drogues, situat al barri Gòtic, distribuïa cocaïna, èxtasi, LSD, haixix i marihuana, sobretot als turistes.

Els Mossos d’Esquadra han detingut set homes de nacionalitat pakistanesa que regentaven aquest punt de venda especialment actiu. El motiu pel qual venien la droga a estrangers és perquè podien cobrar-la a un preu molt superior a l’habitual. Un cop el turista deia que volia comprar droga, el venedor ambulant contactava amb una tercera persona o acompanyava el client al pis on es feia la transacció, que estava vigilat perquè no els descobrís la policia.

La venda a l’immoble es realitzava de manera “ràpida i discreta”, segons els Mossos, i el grup impedia als clients que consumissin dins el pis o a l’escala per no aixecar sospites entre els veïns o els cossos de seguretat. El 31 de juliol, els investigadors van escorcollar el pis per ordre judicial i hi van trobar droga per valor de 4.428 euros amagada dins la rentadora, així com 1.500 euros en bitllets petits i substàncies de tall. La policia també va trobar una gran quantitat d’aparells electrònics que presumptament eren el pagament en espècies a canvi de la droga, ja que els traficants ho acceptaven com a moneda de canvi.

Tots els detinguts han ingressat a presó després de passar a disposició judicial, tot i que la operació continua oberta i no es descarten més detencions.