Des de principis de juliol ja està a ple rendiment la nova unitat d’atenció intermèdia per a malalts oncològics subaguts coordinada per professionals de l’Hospital Vall d’Hebron i del Parc Sanitari Pere Virgili. Se’n beniciaran aquelles persones que tot i estar ingressades i tenir la malaltia activa no requereixen d’un elevat nombre de proves ni ingrés a l’UCI i estan estables clínicament. Es tracta de pacients oncològics que, entre d’altres, presenten complicacions infeccioses, suboclusió intestinal, toxicitat per quimioteràpia o dolor mal controlat.

Equip multidisciplinar

La unitat està situada a la planta 4 de l’edifici Xaloc del Parc Sanitari Pere Virgili, té capacitat per a 32 pacients i disposa de cinc llits individuals i zones comunes, gimnàs i dues terrasses on els pacients es poden estar a l’aire lliure. A banda, també hi ha 18.000 metres quadrats de zones verdes. Els usuaris de la unitat seran atesos per un equip multidisciplinar de professionals de l’atenció oncològica especialitzada, rehabilitadors i fisioterapeutes, entre d’altres.

Segons Patricia Gómez, coordinadora de la unitat i oncòloga del Servei d’Oncologia Mèdica de Vall d’Hebron, destaca que l’objectiu és “tenir cura de la seva salut física, funcional i mental“. Per la seva banda, Llum Veiga, directora d’Infermeria d’Atenció Intermediària del Parc Sanitari Pere Virgili, ha destacat aquest dijous que les infermeres tenen un rol fonamental al nou dispositiu perquè “identifiquen les necessitats dels pacients i els ofereixen el màxim grau de benestar”.

Assistència compartida

Es tracta de la primera unitat a Catalunya gestionada per dos centres sanitaris. L’objectiu, segons responsables del Vall d’Hebron, és optimitzar l’ingrés dels pacients més complexos a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.