És la carta que van rebre els veïns de Can Rectoret aquest dimarts. L'envia una suposada empresa d'extracció de minerals que assegura que està explorant els terrenys de Collserola per extreure'n indi, un mineral usat en aparells tecnològics. La companyia, que diu que s'anomena Indium Traders, els anuncia que en les properes setmanes començaran els treballs de prospecció. Fins i tot, la missiva comunica l'horari de les actuacions per evitar molèsties. Tot plegat ha agafat per sorpresa el veïns. JAUME TEIXIDOR, AV Can Rectoret "Ens qüestionem si és un frau, si realment això és real. Estem a l'expectativa de com ho faran, quin impacte mediambiental tindrà això, com repercutirà aquest mineral en la muntanya, quins efectes tindrà sobre la població." El que més sorprèn els veïns és que ni a l'Ajuntament ni el Consorci de Collserola no els consta cap comunicació d'aquesta empresa per fer prospeccions ni per explorar el terreny. És a dir, que cap de les dues administracions no els ha donat cap autorització. Per això ara els Mossos d'Esquadra investiguen l'assumpte. De moment, el Consorci de Collserola s'ha posat en contacte amb Indium Traders de l'única manera possible, per correu electrònic, però sense èxit. JOAN PUIGDOLLERS, regidor de Sarrià - Sant Gervasi "Que jo en tingui constància, no hi ha hagut cap resposta, cap telèfon ni cap adreça, i ahir vaig aprofitar l'acte d'audiència pública del districte per donar el paper als Mossos d'Esquadra, i demanar-los que investiguin aquesta empresa i què hi ha al darrere d'aquest tema." El que sí que ha pogut esbrinar BTV és que la pàgina web d'Indium Traders es va registrar el 9 de gener passat, fa poc més d'una setmana, i que l'adreça que es va vincular al domini del lloc web és la seu d'Enginyers sense Froneteres. L'ONG no ha desmentit ni confirmat que es pugui tractar d'alguna campanya de l'entitat, ja que, diuen, hi ha uns 600 voluntaris que col·laboren amb ells. Això sí, han assegurat que, d'entrada, no en tenen cap coneixement.

Una suposada empresa d’extraccions de metalls ha posat en alerta els veïns de Collserola. Ajuntament i Mossos investiguen qui i què hi ha darrere de la carta que han rebut molts residents de Can Rectoret però que no té segell, per la qual cosa el més probable és que s’hagi fet arribar personalment casa per casa. L’envia, presumptament, una companyia anomenada Indium Traders que assegura que està explorant els terrenys de Collserola per extreure’n indi, un mineral usat en aparells tecnològics. La companyia els anuncia que en les properes setmanes començaran els treballs de prospecció a la muntanya. Fins i tot, la missiva comunica l’horari de les actuacions per evitar molèsties.

Tot plegat ha agafat per sorpresa els veïns, que estan a l’expectativa de com ho faran, de quin impacte mediambiental tindrà l’actuació i de quins efectes tindrà sobre la població. Tampoc no descarten que es tracti d’un frau. De fet, cap administració hi ha donat per permís. El Consorci de Collserola s’ha posat en contacte amb Indium Traders de l’única manera possible, per correu electrònic, però per ara sense èxit.

Segons ha pogut saber BTVnotícies, la pàgina web d’Indium Traders es va registrar el 9 de gener passat, fa poc més d’una setmana. L’adreça que es va aportar per registrar el domini del lloc web és la seu d’Enginyeria sense Fronteres: el número 24 del carrer de Múrcia, al barri de Navas. L’ONG no ha desmentit ni confirmat que es pugui tractar d’alguna campanya de l’entitat, perquè diuen que tenen centenars de voluntaris, al voltant de 600. Han puntualitzat, però, que d’entrada no en tenen cap coneixement.