El virus de la grip ha augmentat durant la segona setmana de gener fins a nivells quasi epidèmics. El nombre de visites al metge per símptomes gripals ha augmentat, segons el Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes de Catalunya elaborat per la conselleria de Salut, que analitza setmanalment l’evolució d’aquesta infecció.

Les taxes d’incidència dels símptomes gripals han augmentat en tots els grups d’edat, excepte en els majors de 64 anys. El col·lectiu que pateix més la malaltia són els infants: la grip afecta 177 de cada 100.000 nens d’entre zero i quatre anys. El nombre de morts atribuïdes a aquesta malaltia també ha repuntat, i ja ha superat les 400 a la ciutat de Barcelona en una setmana. Els casos més greus i que han requerit hospitalització han estat en persones que presentaven algun factor de risc.

El descens de la temperatura ha coincidit amb la tornada a les classes dels escolars i la irrupció de diversos virus gripals que afecten les vies respiratòries. De fet, el nombre d’infeccions evoluciona de forma suau i tant els CAP com els hospitals es preparen per poder fer front a l’augment de la demanda d’atenció.