Dijous va ser Sant Antoni Abat i aquest cap de setmana la Festa Major de Sant Antoni arribarà al punt àlgid amb la cavalcada dels Tres Tombs, la cercavila i els correfocs infantil i infernal. Si us ve de gust acostar-vos a aquest barri dissabte o diumenge, a més de programar-vos els actes més importants amb aquesta agenda interactiva, us recomanem consultar-ne el programa complet, perquè és encara més ampli. Si hi aneu diumenge al matí, tingueu en compte que la Cursa de Sant Antoni farà un recorregut de 10 quilòmetres per tot el barri, així que els principals carrers estaran tallats al trànsit i les línies d’autobús, desviades. Però no deixeu d’anar-hi -caminant o en metro- si voleu veure-hi alguns dels més de 4.500 corredors inscrits. O si sou un d’ells!

A la resta de la ciutat, l’oferta musical serà especialment rica aquest cap de setmana. Per exemple, dissabte al migdia tindreu l’oportunitat de sentir la nova banda del guitarrista Pau Roca i el cantant RJ Sinclair, Lost Tapes, a la botiga de discos BCore. A la nit podreu triar entre la “festa sense fi” de la Aala 2 de l’Apolo (Endless Fall), amb diversos DJ i tres grups independents del panorama pop-rock barceloní, o el pop a l’estil dels 80 dels danesos Alphabeat a Razzmatazz (Razzclub). Diumenge podreu escoltar jazz al concert de Xavi Maureta al Bar La Confiteria o bé anar al vespre al Jamboree, que estrena cicle de projeccions de cinema amb un documental sobre el bateria i pianista barceloní Jordi Rossy.

Els amants de la clàssica teniu una cita dissabte al Palau de la Música Catalana amb el Concierto de Aranjuez del mestre Joaquín Rodrigo interpretat pel guitarrista Juan Manuel Cañizares i l’Orquestra Simfònica del Vallès. I una altra diumenge a La Pedrera, on la mezzosoprano Anna Alàs farà el primer de tres concerts amb què aquest trimestre esdevé “resident” en aquest espai del passeig de Gràcia.

Al teatre, també, dos musicals a destacar aquest cap de setmana. ‘Grease’ s’instal·la al Teatre Coliseum i, per presentar-se, la companyia farà aquest dissabte al migdia una mena de flaixmob a les portes del teatre en què participaran més de 150 persones. Llançaran globus amb regals, entre els quals hi ha algunes entrades per a la funció. Per als més petits, el musical recomanat és el de ‘La màgia dels contes’, que fan a l’Arenas Festival, amb la meitat dels beneficis destinats als projectes d’AFANOC per als nens amb càncer. És només una de les moltes propostes per fer amb nens que també trobareu disponibles a l’agenda superior.

No només música

Aquest cap de setmana teniu dues oportunitats per escoltar poesia a Barcelona. La primera, dissabte a la tarda al CCCB, on se celebrarà el penúltim campionat de Poetry Slam de la temporada. És un campionat, així que vosaltres podreu decidir quin dels poetes que hi recitaran els seus versos en podrà resultar guanyador. També trobareu algun poeta diumenge al cabaret de “clowns” d’Almazen, que s’ha proposat demostrar que els diumenges a la tarda no tenen per què ser avorrits.

A més d’espectacles, aquest cap de setmana us proposem dues rutes per Barcelona de caire totalment oposat. Una és la ruta guiada pels llocs que el baró de Maldà freqüentava com a oient i músic aficionat a finals del segle XVIII i principis del XIX. L’altra, en canvi, recorre els antics bordells, cases de cites, teatres d’opereta i altres antres del barri Xino durant la Belle Époque” dels anys 20, la misèria dels 40 o l’alliberament dels 70.

Els aficionats a l’aeromodelisme es trobaran aquest dissabte a la Biblioteca Joan Fuster i els amants del cinema en format Super 8, al Centre Cívic Pati Llimona. I si voleu conèixer més de prop la història i la cultura d’Algèria, dissabte a la tarda podreu acostar-vos al Centre Cultural la Farinera del Clot: amb motiu del 50è aniversari de la independència de la metròpoli francesa, s’hi projectaran dues pel·lícules que expliquen la colonització i la resistència d’Algèria. També hi haurà actuacions de música tradicional algeriana.