JOAN AREGIO, director del Servei Català de Trànsit "Gràcies a iniciatives com aquesta, de mica en mica anem aconseguint reduir l'accidentalitat dels joves. Són necessàries perquè signifiquen el fet d'apropar-ho molt als joves, no des d'un punt de vista teòric, sinó des d'un punt de vista pràctic a la realitat. Això és fonamental." JOAN BADENES, president de la Fundació Mutual de Conductors "Es tracta d'un vídeo, comença el jovent anat de festa, bebent, com si aquí no passés res, però després, en veure els testimonis dels metges, les ambulàncies, els bombers... Es van adonant que la vida no és solsament divertir-se, sinó que es pot fer, però amb molt seny."

Des de les anècdotes d’un bomber fins a l’experiència d’una doctora de Badalona o el testimoni d’una víctima amb lesió medul·lar. Tots ells han passat per l’escenari de Caixaforum. Abans del discurs de cadascú, un vídeo amb imatges punyents els introdueix. Les paraules contundents de totes les persones que intervenen després que es produeixi l’accident volen implicar l’adolescent en la crua realitat dels sinistres. Tots ells destaquen que són persones i no herois i que, per tant, “no sempre tot surt bé”.

Sis anys de Road Show

Fa sis anys que la fundació privada Mutual de Conductors, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana i el Servei Català de Trànsit, fa arribar el programa Road Show a diferents indrets de Catalunya. Més de 6.500 alumnes se n’han beneficiat anualment. L’objectiu és actuar sobre aquells joves que tenen l’edat immediata a obtenir el carnet de conduir.

El nombre de morts i ferits greus entre els 15 i els 24 anys s’ha reduït un 36% a Catalunya. Tot i això, els accidents de trànsit són la primera causa de mortalitat d’aquesta franja d’edat.