Ni als semàfors ni a la creu de la farmàcia ni tampoc en alguns habitatges de la zona. Durant 16 hores no hi ha hagut electricitat en un tram de la Gran Via i la imatge d'alguns comerços ha estat aquesta: persianes a mig obrir i a l'interior, gens d'activitat. Un dia perdut per als botiguers. MIQUEL RAMÍREZ, Forn de pa Granier "No hem pogut fer res. Ni coure pa, ni coure brioxeria i tot això. Tot el dia en plan depriment perquè no hem pogut atendre els nostres clients." A més, els restauradors es queixen perquè han hagut de llençar bona part del gènere. ASENSI MARTÍNEZ, Restaurant Kikiriki "Imagina't, congeladors, les neveres. Congeladors plens de gelats. En fi, molta cosa congelada que està desfeta i feta malbé." La companyia elèctrica no ha notificat el nombre d'usuaris afectats, però a les 7 del vespre han recuperat la llum gràcies a un generador. Una solució, però, que per a aquesta pizzeria, situada a tocar de l'aparell, no és del tot òptima. EDUARDO PERNA, Pizzeria Italiana Divina Stefy "Mucho ruido, mal olor porque es un generador diésel, y entonces pues el olor molesta. Sobretodo en un sitio donde tienes que comer y se supone que tener un tubo de escape debajo de la nariz casi pues como que no es muy agradable. Bueno, mejor esto que no tener luz." Els veïns i els comerciants de la zona es queixen que al març ja hi va haver una altra avaria en aquest mateix punt. Aleshores també van estar 16 hores sense llum i va afectar prop d'uns 300 abonats.

Segons Fecsa-Endesa, es tracta d’una avaria greu en uns cables de mitjana tensió, que estan soterrats a un metre i mig de profunditat. És per això que els tècnics, un cop han localitzat el punt de l’avaria, han començat a obrir una rasa a la vorera. Però a hores d’ara el problema encara no està solucionat. És per això que Fecsa-Endesa ha instal·lat un generador provisional a la zona, que ha permès restablir el subministrament a les 18.45 h.

Però els comerços de la zona, com ara un forn i una pizzeria, han estat tot el dia sense llum. Els amos d’aquests establiments que avui estaven oberts xifren les pèrdues en quantitats que oscil·len entre els 400 i els 6.000 euros.

El tall elèctric també ha afectat els semàfors de la zona i, més concretament, els que regulen l’encreuament entre la Gran Via i el carrer de Sant Roc. Al llarg del dia s’han viscut alguns ensurts en aquest encreuament. Un ha fet que un taxi acabés gairebé atropellant una persona, que ha patit algunes ferides lleus.

Aquesta no és la primera vegada que aquest punt del barri d’Hostafrancs, situat a la Gran Via en l’inici de la carretera de la Bordeta, té una avaria aquest any. El mes de març també van estar sense llum 16 hores.