Entre els avions que aquest diumenge atrauran l’atenció del públic al front marítim de la ciutat destaquen diversos models dels anys 30. En aquesta 21a edició de la Festa al Cel hi ha menys patrulles militars i més avions històrics provinents d’arreu d’Europa. L’Exèrcit espanyol continua aportant-hi una patrulla d’helicòpters ASPA, amb un nou sistema de fums que els fa encara més espectaculars. El pilot Nicolás Ivanoff, conegut per les seves acrobàcies amb l’avió Hamilton, és un altre dels plats forts del programa.

Canvis en el programa

Una altra de les novetats d’aquesta Festa al Cel era l’exhibició que havia de fer el SWIP Team aquest dissabte al vespre, amb espectacle de llum i focs artificials inclòs. Però les condicions meteorològiques han obligat a suspendre-la junt amb els entrenaments previs de la resta de pilots.

Per a alguns avions, aquests vols previs de reconeixement de la zona i les condicions meteorològiques són imprescindibles per poder fer després les acrobàcies. És per això que la primera hora del festival aeri d’aquest diumenge, de 10 a 11 h, seran en realitat vols d’entrenament dels que no s’han pogut fer dissabte. L’exhibició programada acabarà igualment a l’hora prevista: les 14 h.

Reforços de metro i bus

En anteriors edicions, la Festa al Cel arriba a reunir unes 400.000 persones al front marítim del Poblenou. Per evitar aglomeracions, l’Ajuntament recomana desplaçar-s’hi en transport públic, preferentment en metro. TMB reforça el servei de la Línia 4, que dóna servei a la zona mitjançant les estacions de Ciutadella/Vila Olímpica, Bogatell, Llacuna, Poblenou, Selva de Mar i El Maresme/Fòrum. Però recomana agafar aquesta línia groga fent-hi transbordament a la Pau des de la Línia 2, que estarà menys saturada que la 4 al centre de la ciutat.

Pel que fa a l’autobús, TMB reforça les línies 7, 26, 36, 41, 43, 71 i 141, que donen servei al front marítim, però també adverteix que la situació del trànsit pot afectar-ne la regularitat.