El tren M1-M6-M8 he fet un trajecte per la Línia 2, entre les estacions de La Pau i Sagrada Família, en una activitat inclosa dins el projecte TMB Cultura.

Trens com aquest són els que van inaugurar, el 30 de desembre de 1924, la línia del Gran Metropolitano de Barcelona entre Lesseps i Catalunya, la primera de la ciutat i la precursora de l’actual Línia 3. Van estar en funcionament durant més de 60 anys, fins a finals de 1987, quan es van retirar del servei.

Deu trens de dos cotxes per estrenar el Gran Metro

Els 10 trens originals del Gran Metro —com s’anomenava popularment—, de dos cotxes cadascun, van ser construïts per la Compañía Euskalduna de Construcción y Reparación de Buques, SA, de Bilbao.

El 1949, per celebrar el 25è aniversari del metro de Barcelona, es va estrenar el primer enllumenat fluorescent a l’interior dels trens. Després de diverses modificacions, el 1956, arran de la fusió amb el Transversal, es van substituir els colors negre i grana del Gran Metro pels colors unificats blau i crema. A l’interior, s’hi van instal·lar seients individuals i el logotip romboïdal va substituir l’escut rodó original del Gran Metro.

L’arribada de 18 nous trens de la sèrie 3000, els anys 1986 i 1987, va determinar la retirada progressiva de la sèrie 300 i, a finals de desembre de 1987, ja no n’hi havia cap circulant a la Línia 3.