La concentració vol ser un toc d'atenció a les institucions contra el possible enduriment del codi penal per als esvalotadors. Asseguren que la llei actual ja preveu penes perquè no hi hagi impunitat. A més, creuen que si prospera la mesura s'estarà retallant en drets i llibertats civils. JAUME ASENS, Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans "La mesura proposada servirà per crear malestar i un estat autoritari. La lògica d'excepció que pot alterar la convivència social." La Comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats aposta per un canvi en el model de seguretat, que impliqui reduir les accions punitives i no imposar mesures de seguretat com les que està estudiant la Conselleria d'Interior dins la llei d'ús de l'espai públic. Felip Puig es planteja, per exemple, prohibir anar amb la cara tapada a les manifestacions. GEMMA CALVET, advocada "La policia ha d'actuar d'una altra manera, ha d'aïllar els violents...." A l'acte de dissabte s'hi han unit sindicats o diferents associacions i fan una crida a la ciutadania. Asseguren que, si finalment s'introdueixen canvis en el codi penal, mantindran una campanya contínua en contra de la modificiació de la norma.

Sota el lema “Aturem les retallades als drets i llibertats civils“, la concentració s’ha convocat per a les 12 h de dissabte, 14 d’abril, a la plaça de Catalunya.

Els convocants consideren que el possible enduriment del codi penal que estudia l’administració per fer front als esvalotadors és una mesura “autoritària”. Creuen que aquest tipus d’actuació ja està tipificat al codi penal, que també estableix sancions.