Un miler d’agents, segons l’Oficina del Portaveu dels Mossos d’Esquadra, i 2.500 segons els convocants, s’han manifestat aquesta tarda als carrers de la ciutat. Agents de tot Catalunya i de diverses unitats han protestat amb el lema “Mossos en lluita” davant la comissaria de les Corts, que estava custodiada pels seus companys. Els policies fora de servei han xiulat i llançat petards. També han cridat consignes contra el conseller d’Interior per unes retallades salarials i de drets socials que no estan disposats a acceptar. La protesta, en què s’ha tallat durant més d’una hora la travessera de les Corts, ha transcorregut mentre dins la comissaria els representants sindicals estaven reunits amb el director general dels Mossos d’Esquadra, Manel Prat, per negociar les retallades anunciades pel Departament d’Interior.

Aquest mateix divendres, Felip Puig ha afirmat que les retallades són inevitables i que els ajustos en les condicions laborals dels servidors públics seran per a tothom igual. Puig ha dit que respecta la protesta, que és legítima i permet als agents mostrar la seva preocupació. Tot i això, el conseller d’Interior ha augurat que probablement avui tampoc no s’arribaria a cap acord, ja que la reducció salarial de fins al 25% no és negociable. I així ha estat, finalment la trobada ha acabat sense acord i en senyal de protesta (i com a mesura de pressió a Interior) els Mossos d’Esquadra han tallat durant més de mitja hora l’avinguda de la Diagonal. Poc abans de les set de la tarda, però, s’ha restablert el trànsit.

Entre els sindicats presents aquesta tarda en la negociació hi ha hagut SAP-UGT, SPC i també SME-CCOO. Els representants dels treballadors han criticat la poca voluntat que consideren ha tingut Interior de negociar. A més, han considerat un insult el fet que el conseller Felip Puig no hagi assistit a la reunió d’aquesta tarda.

Finalment, i tal com les dues parts auguraven, no s’ha assolit cap acord. Ni els Mossos ni el Departament no estan disposats a negociar la qüestió salarial i això fa impossible arribar a un acord. De fet, no hi ha data per reprendre les negociacions i els sindicats han amenaçat Interior amb mobilitzacions “mai vistes” de la policia catalana.

Ara bé, els Mossos volen deixar clar que no només protesten per la qüestió salarial. Asseguren que treballen amb poc material en molts casos i demanen, per exemple, més armilles antibales. Diuen també que cada vegada hi ha menys personal i que això els posa en risc quan realitzen les seves tasques. Amb tot, els agents insisteixen que no només es neguen a perdre poder adquisitiu, sinó també a perdre garanties pel que fa a la seguretat laboral.