Assumpta Escarp ha arribat als jutjats flanquejada per Jordi Hereu i per l'actual regidor de Seguretat de l'Ajuntament, Joaquim Forn. Volien demostrar així que té el suport dels dos equips de govern. Dins la sala, Escarp ha insistit que el dispositiu que es va fer a la plaça de Catalunya no era un desallotjament sinó com un operatiu de neteja. I la prova, segons ella, és que hores més tard els "indignats" hi van poder tornar. L'objectiu era treure els objectes perillosos que hi havia de cara a una possible celebració blaugrana l'endemà, quan es jugava la final de la Champions. Més enllà d'això, l'exregidora s'ha volgut desmarcar de les càrregues policials. Ha assegurat que els agents de la Guàrdia Urbana tenien l'ordre de no utilitzar la força contra els manifestants. Només havien de: ASSUMPTA ESCARP, exregidora de Seguretat de l'Ajuntament "Facilitar la mobilitat dels camions de neteja, protegir el personal de neteja perquè poguessin fer les seves tasques, garantir la mobilitat a l'entorn de la plaça i col·laborar amb els Mossos." És a dir, que segons ella, tenien un paper més aviat secundari. El dispositiu es va planificar dies abans. L'exregidora ha explicat que Mossos i Guàrdia Urbana s'havien repartit les tasques i les competències d'ordre públic les tenia només la policia catalana. Per tant, ells eren els únics que podien decidir si es carregava o no. Segons els advocats dels "indigants", els agents només els van donar un quart d'hora per recollir-ho tot. ANAÏS MORENO, advocada dels querellants "No ha aclarit per què no es va avisar amb anterioritat, en dies anteriors, a les persones concentrades de que es pretenia retirar els objectes perillosos." La càrrega policial va acabar amb més d'un centenar de ferits. La setmana que ve declararà el director dels Mossos d'Esquadra, que és qui va portar el gruix de l'operatiu. Igual que Escarp, ell també està imputat en el cas. El jutge vol esclarir, entre d'altres, si van vulnerar el dret de reunió.

Escarp ha entrat a les 9.30 h a declarar davant del jutge en condició d’imputada per les càrregues contra els “indignats” i ho ha fet acompanyada de l’anterior alcalde, Jordi Hereu, i l’actual regidor de Seguretat, Joaquim Forn, com a símbol de suport de l’actual govern.

Escarp respon per la imputació de càrrecs que una cinquantena d’afectats van presentar contra l’operació. El jutge considera que van rebre un tracte intimidatori i amenaçador.

El jutge que investiga les càrregues policials en l’acampada ha citat a declarar, a més d’Escarp, el director dels Mossos d’Esquadra, Manel Prat, juntament amb el responsable aquell dia del dispositiu d’ordre públic de Barcelona, Antoni Antolín, i el cap dels antiavalots, David Bordas. En l’operació hi van actuar els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana.

La querella la duu el mateix jutge que va posar el crit al cel quan els Mossos d’Esquadra van entrar als jutjats sense permís.