El cambrer ha assegurat que va trucar als Mossos perquè Bayard estava molestant els clients de l’establiment asseguts a la terrassa. Dos testimonis més, que treballaven a la xarcuteria contigua, asseguren que van presenciar una conversa entre els agents i Bayard d’un minut i mig o dos poc abans de la reducció.

L’advocat de la família de l’actor, Francisco Bonnati, creu que els agents sí que tenien elements suficients per haver donat prioritat a la intervenció mèdica, en lloc de la maniobra de reducció després de la qual Bayard va morir per una aturada cardiorespiratòria. L’advocat ha explicat que l’actor havia tingut un brot psicòtic feia dos anys, però que amb el medicament que prenia no havia tingut cap més desequilibri fins al de la plaça de Molina.

El cambrer ha explicat el comportament de Bayard entre les 15 i les 18.30 h: va molestar diverses noies parlant-los de la fi del món, després una altra persona que el va ignorar, i finalment es va negar a deixar lliure una de les dues taules que estava ocupant. Aquest dimecres també han declarat dues noies que aquell dia treballaven a la plaça fent enquestes i que cap a la una del migdia van veure l’actor desvariejant.