La Setmana Santa és un dels períodes en els quals la Guàrdia Urbana posa en marxa dispositius especials de seguretat i vigilància. Durant aquests dies, la policia se centrarà especialment en les zones de la ciutat amb més afluència de gent, ja sigui per als turistes o per als mateixos ciutadans que gaudeixen d’uns dies de festa.

En aquest sentit, el transport públic rep una atenció especial. Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra activaran el màxim nivell de l’operació Xarxa al metro, i per primera vegada es vigilaran els autobusos que passin pel centre de la ciutat i pels llocs amb més visitants, com és el cas d’algunes línies regulars, l’Aerobus i el Barcelona Bus Turístic. Segons la policia municipal, l’actuació al transport públic de superfície no es produeix perquè s’hi hagi detectat “una problemàtica rellevant”, sinó com a mesura dissuasiva.

A més, es posarà el focus sobre les activitats nocturnes i els problemes de convivència al carrer, i s’intensificarà el control sobre els venedors ambulants. A més, la Guàrdia Urbana establirà controls d’alcoholèmia i drogues a la cuitat, i es coordinarà amb el Servei Català de Trànsit per establir un servei específic de regulació del trànsit amb motiu de l’operació sortida, que començarà aquest divendres a la tarda.