Tot va arrencar al desembre, a partir de la sospita que un ciclista d’Osona estava implicat en una trama de tràfic de substàncies dopants. Un cop identificats la resta d’integrants de l’organització delictiva, es va procedir a escorcollar-ne els domicilis particiculars, a més d’un bar i una botiga de nutrició esportiva. Alguns d’aquests escorcolls es van fer a Barcelona. La resta, a diverses poblacions del Vallès.

Segons els Mossos d’Esquadra, una de les substàncies intervingudes és l’anomenada EPO dels pobres, un sèrum de sang de vedell que s’injecta directament a les venes. La policia també va trobar altres substàncies dopants com EPO, insulina, clembuterol, HCG i hormona del creixement. De fet, dos dels detinguts són una parella que venia al mercat negre l’hormona del creixement que havien d’administrar a la seva filla.

Els Mossos afirmen que existeix una “clara connivència entre el món dels gimnasos i el del ciclisme amateur”, i expliquen que aquest cas té molts paral·lelismes amb dos últims casos sobre dopatge investigats.