La guia botànica, totalment, renovada, -la primera es va editar l’any 2000- conté fitxes amb la fotografia de l’espècie, una  informació biològica detallada i un mapa per veure d’on prové. També ha incorporat l’apartat ‘Sabíeu què…’, dedicat a explicar curiositats, com per exemple, que antigament a Catalunya una branca de pi penjada a la porta d’una casa indicava que s’hi venia vi. Al parc hi conviuen centenars d’espècies entre oliveres, alzines, mimoses comunes, pi blanc i pi pinyoner.

Perquè no passi desapercebuda tota aquesta varietat entre els visitants, el Zoo ha col·locat panells informatius, com ho fa amb els animals, al davant de cada arbre, planta o arbust singular. L’altra novetat és que els panells contenen codis QR amb una locució per ampliar-ne els coneixements.

Els hipopòtams i els elefants estrenen instal·lacions

De l’obertura de la temporada del Zoo també en destaca el nou espai on viuen els hipopòtams, que recrea un espai típic de riu, arenós, amb vegetació riberenca, plantes aquàtiques i amb una cascada. També s’ha renovat la instal·lació dels elefants, que ha duplicat la superfície.

Noves cries

A finals de març van néixer diverses cries de mangosta ratllada que ja es deixen veure perquè surten del niu. També són novetat les dues cries d’orangutan de Borneo, el Balu i la Hadia, que van néixer fa uns mesos.