Són només algunes de les cartes que han arribat aquests dies a la bústia de l'Ajuntament. Passatgers del Costa Concordia que van viure en primera persona l'accident del creuer i que ara ho poden explicar gràcies a Luis Tirado, un agent de la Guàrdia Urbana que, com ells, estava de vacances al vaixell. El naufragi el va agafar sopant. LUIS TIRADO, agent de la Guàrdia Urbana "En el momento del fallo, la situación pasó al histerismo. No te puedes equivocar... A mí me costó bajar las escaleras, el barco se movía. Los bajé a peso a muchos porque no se podían mover." I així fins a 40 persones. Minuts després un ferri els va rescatar del bot salvavides mentre veien, al fons, com s'enfosava el creuer. A dins, tots els records del viatge i la seva placa de la Guàdia Urbana, que continua a centenars de metres de profunditat dins la caixa forta de la cabina. LUIS TIRADO, agent de la Guàrdia Urbana "Al trabajar en la Guardia Urbana te vas preparando para este tipo de situaciones y ya te dedicas a ayudar a gente..." Les cartes de reconeixement li han arribat per sorpresa. Sense voler-ho s'ha fet famós entre els companys de la comissaria amb els quals dia a dia patrulla pels carrers de Ciutat Vella. Tot un repte. LUIS TIRADO, agent de la Guàrdia Urbana "Las dos cosas son difíciles. La pena es que en Ésta ha muerto gente. Las cartas de agradecimiento son lo de mEnos. Es la satisfaccion de poder salvar vidas..." Ara l'Ajuntament està estudiant com reconèixer-li tota aquesta feina. De moment, ell el que té clar és que trigarà un temps a tornar a pujar a un vaixell. Diu que, de moment, necessita temps per assimilar el que ha passat.

L’agent de la Guàrdia Urbana, que fa més de 20 anys que treballa al cos, estava sopant quan va sentir un soroll molt fort, com el d’un obrellaunes. De seguida el vaixell va escorar cap a un dels costats. El policia i la seva parella van sortir cap a una de les cobertes. Segons Luis Tirado, al principi no els van dir res i quan van sonar les alarmes d’evacuació es va escampar la histèria entre els passatgers. Ell va ajudar a evacuar 40 persones cap al bot salvavides. Poca estona després els va rescatar un ferri i els va portar cap a la costa. Segons Luis Tirado, la tripulació del creuer no els va ajudar i van haver de sortir com van poder.

El policia assegura que la seva formació com a agent de la Guàrdia Urbana el va ajudar a l’hora d’evacuar els passatgers. Sobretot, per mantenir la calma. Tot i això, reconeix que mai no s’està preparat per viure situacions com aquesta.

Ara els passatgers que va salvar han escrit diverses cartes a l’Ajuntament de Barcelona perquè facin algun reconeixement a l’acció del policia. El primer sorprès amb tot això ha estat Luis Tirado, que no s’esperava aquest gest d’agraïment.