Ni Fèlix Millet ni Jordi Montull, els principals acusats del cas, no han fet ús de l’última paraula ni tampoc no han volgut fer cap declaració davant els mitjans de comunicació. Al contrari d’ells, l’ex-directora financera del Palau Gemma Montull ha fet el seu al·legat final i també ha parlat davant els mitjans, i en les dues ocasions ha denunciat que tant ella com la seva família han estat víctimes d’assetjament social des del 2009, quan els Mossos d’Esquadra van escorcollar el Palau de la Música. Dins la sala, Montull ha denunciat que ha rebut insults i menyspreu social. “M’han insultat directament. M’han dit lladre, filla de… I no saps molt bé què has de fer”, diu. També ha explicat que s’ha sentit violentada en diversos ocasions i que ha tingut problemes. Per exemple, ha relatat que un home al supermercat li va dir: “Per què omples el carro si d’aquí a dos dies estaràs a la presó?”. Precisament, a la sortida del judici, Gemma Montull ha dit que no té “cap por d’anar a la presó” i que té “plena confiança” en la justícia.

Osàcar: “Sóc un home íntegre, honest i honrat”

En el seu al·legat, l’extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Daniel Osàcar, que s’enfronta a vuit anys de presó, ha defensat la seva honradesa i integritat i ha dit que el Palau ha estat “una referència estimada” per a ell i que sempre l’ha dut al cor. En aquest sentit, s’ha preguntat “com poden suposar que hagi pogut col·laborar en el saqueig del Palau”. També ha retret al fiscal que en la seva declaració no el deixés parlar. Diu que esperava un interrogatori “llarg i profund” i que el ministeri fiscal “va optar pel monòleg de l’acusació final” sense que ell pogués fer cap comentari. Per això, l’ha acusat de silenciar-lo.

A banda de Gemma Montull i Daniel Osàcar, també han fet ús de l’última paraula dos empresaris acusats i alguns advocats de la defensa han llegit els seus informes finals. Entre ells, el de Convergència Democràtica de Catalunya, Xavier Melero, que ha xifrat en 2,4 milions d’euros la xifra màxima que es pot reclamar a Convergència si es considera provat el finançament irregular del partit. Nega, per tant, que hagi de retornar els 6,6 milions d’euros que exigeix la fiscalia.

La sentència, passat l’estiu

Després de tres mesos i mig, el cas ha quedat vist per a sentència i la resolució no s’espera fins passat l’estiu. I és que es tracta d’una causa complexa, que s’ha hagut de jutjar a l’auditori de la Ciutat de la Justícia per la seva l’envergadura: 61.000 folis de documentació, una quinzena d’acusats, un centenar de testimonis i una trentena d’advocats. Aquest divendres, però, dins la sala ja no hi havia les caixes amb tota la documentació de la causa, ja que s’han traslladat a l’Audiència de Barcelona, que és qui jutja el cas.