Wandy va néixer i creix en un petit racó d'aquesta fusteria de Gràcia, que és del pare del Marc. Aquí van idear les primeres ulleres quan van decidir tirar-se a la picina i comprar aquesta màquina que retalla les siluetes de cada peça. MARC TAULÉ, Wandy Barcelona "Gràcies a la tecnologia podem fer formes molt més exactes i acurades que si ho fessim a mà. Això ens ajuda molt a l0hora de poder fer les ulleres i les formes que exactament volem. " Dissenyen amb l'ordinador però després tot el treball es poleix a mà. Triguen una hora i mitja en fer cada ullera, un temps que justifica el preu. DAVID FRAMIS, Wandy Barcelona "Hi ha molt treball manual i això s'allarga molt. Llavors la nostra estratègia es fer cada vegada un producte més selecte. Penso que és un retorn a l'artesania. " L'Òscar és el fundador de Palens, la marca pionera en ulleres de fusta a Barcelona. Avui es reuneix amb una òptica, un dels 300 punts de venda que té a tot el món. El seu creixement fa vertigen. ÒSCAR PALÈNCIA, fundador de Palens "Vaig començar al garatge de casa, farà un any. Vam començar a ser gent i era insostenible i ens vam anar a un local de 250 metres quadrats i res, en pocs mesos, quatre o cinc, se'ns va quedar petit i ens hem anat a una nau industrial." RICARD OLLER, director de l'Òptica Clottet de Portal de l'Àngel "S'han posat de moda perquè és un producte molt innovador. És un creador de Barcelona i això ha fet que moltes persones vinguin a buscar-les perquè és un producte exclusiu de Barcelona." Són dissenys fets amb fusta reciclada de planxes de monopatí i ara llancen el seu darrer producte: aquestes ulleres fetes, atenció, de pedra.

Va ser durant un viatge a l’Índia que l’Òscar Palència es va il·luminar. Allà va veure que es venien ulleres de sol fetes de plàstic simulant fusta, i se li va encendre la llumeta. En arribar a Barcelona va començar a donar-hi voltes i fa tot just un any, va començar a fabricar-ne al garatge de casa seva. Naixia Palens. Ben aviat, però, se’ls va fer petit i es van traslladar a un local de 250 metres quadrats que, en cinc mesos tampoc no era suficient. Ara s’acaben de traslladar a una nau industrial on treballen 18 persones i cinc col·laboradors externs. Les ulleres de fusta de l’Òscar, que té 27 anys, ja es venen a tot Europa i ara començaran a vendre’s també als Estats Units i a Sud-amèrica.

Les ulleres de Palens són de fusta reciclada, sovint de planxes de monopatins, i ténen un aspecte rústic, bast, sense acabar de polir del tot i amb irregularitats. Una imatge que els agrada i que deixa ben clar que és un producte artesà, fet a mà. Són diferències i similituds amb les de Wandy Barcelona.

Darrera de Wandy hi ha el David Framis i el Marc Taulé. Tenen la base d’operacions en un petit espai de la fusteria del pare del Marc, al carrer de la Granja, a Gràcia. Aquí, hi tallen les fustes de les ulleres, que es caracteritzen per ser molt fines i polides, i amb una estètica “dandy”, d’aquí l’origen del nom, que es complementa amb l’estètica del logotip, una corbata de llacet. Després de tallar les fustes, la feina continua a casa de cadascú. El David s’encarrega de pegar cada una de les 11 làmines de fusta que fan unes ulleres, i cada vareta. Llimar-la i col·locar-la en uns motlles, que els fa una amiga, l’Elisabeth. Després, s’hi posen els cargols i els vidres, que els fan al Poblenou. Tot plegat, una sèrie de passes, que fan que cada parell d’ulleres necessiti una hora i mitja per acabar enllestida. Un temps que repercuteix en el preu i que, per tant, els ha portat a posicionar-se en una línia molt selecta i vendre, de moment, a tres òptiques de Barcelona i per Internet. I ara, llancen una novetat, la possibilitat de dissenyar-te tu mateix, al web, les teves pròpies ulleres de fusta.

Per Internet també va començar la llavor de Wandy, quan en David es va comprar unes ulleres de fusta d’una marca d’Oregon i en obrir el paquet, va quedar-ne decebut. I així va començar a rumiar-hi per millorar-les. Ell, enginyer tècnic d’obres públiques, ara s’apuntat a un cicle formatiu d’òptica per guanyar coneixements i el Marc, dissenyador, s’ocupa de la part més creativa.