Els veïns de nou finques s’han organitzat en plataforma arran de la decisió de l’Ajuntament de cedir els Jardins de Marcos Redondo, ubicats a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, per instal·lar-hi provisionalment l’Escola Entença. En només una setmana ja s’hi han adherit 360 persones.

Creuen que la intervenció serà un nyap i temen que es pugui allargar la provisionalitat perquè la ubicació definitiva s’ha d’acabar de negociar amb l’Hospital Clínic al terreny situat a la cruïlla de Provença amb Casanova.

Uns barracons al mig del carrer

El Consorci d’Educació ha trobat viable la ubicació temporal de l’equipament. Els veïns, però, no volen que els privin del poc espai verd que té el barri i alerten sobre qüestions de mobilitat i seguretat. Laia Vila Delclòs, de la Plataforma d’Afectats Jardins Marcos Redondo, explica que s’aixecaran barracons de dos o tres pisos que s’instal·laran al bell mig del carrer i absorbiran els jardins com a pati o zona d’esbarjo per als alumnes.

Afectacions a la mobilitat i a la seguretat

Els veïns de la zona asseguren que la construcció afectarà els comerços i la mobilitat, tant de trànsit rodat com de vianants, amb parades de bus suprimides o dificultat per accedir als pàrquings privats, entre d’altres.

Tant el districte com el Consorci remarquen que es tracta d’una ubicació provisional, però no donen data de finalització. Els plànols encara no estan enllestits i els veïns esperen conèixer-ne els detalls per fer-hi al·legacions. Tenen neguit perquè l’escola ha de començar a funcionar al setembre. Laia Vila demana en nom de la plataforma que no es destinin diners públics a gestionar un nyap urbanístic i reclama empatia a l’Ajuntament. Els veïns exigeixen veure l’expedient del projecte i poder-hi dir la seva.

Les famílies de l’Escola Entença, resignades

Per la seva banda, les famílies de l’Escola Entença no volen entrar en conflicte. Asseguren que aquesta és l’única proposta viable que els ha fet l’Ajuntament i l’han acceptada perquè al recinte de l’Escola Industrial, on són ara, tenen problemes d’espai i els preocupa la proximitat d’una subestació elèctrica.