BARTOLOME CRIADO, president de l'Associació de Comerciants i veïns del Turó Park "La idea es hacer que durante todo cada mes esté dedicado a una especialidad concreta, bien a la música, bien a las artes bien a la poesía" "El parque central, el que ha dado vida al barrio siempre ha sido el Turó Park. Para nosotros es la pieza maestra que hace que todo esté aglutinado al rededor suyo. Es muy importante para nosotros conservar el parque en condiciones."

En l’acte una vintena de treballadors de Parcs i Jardins han protestat contra la possible privatització d’aquest servei públic, que suposaria l’externalització dels treballadors.

Entre les activitats que se celebraran al llarg de l’any, hi haurà putxinel·lis, música, esport i automobilisme. A partir del juliol i fins al juny de 2013, cada mes es faran activitats d’una temàtica en concret. El proper 15 de juny hi haurà un concert de l’orquestra Joan Llongueras a la plaça de Wagner i el 27 de juny s’hi celebrarà el cicle Música als Parcs amb l’actuació del Quartet Kalós. 

La història del parc

El 8 de juny de 1912 es va inaugurar el parc d’atraccions del Turó Park, ubicat on actualment es troben els jardins romàntics del poeta Eduard Marquina i que va estar obert al públic fins a 1927.  El parc, que era molt concorregut, tenia una àmplia plaça de festes, un jardí infantil, un petit ferrocarril, una pista de patinatge, cavallets, cotxes elèctrics, una gran roda de fira de catorze metres d’alçària, un llac amb barques, un teatre de putxinel·lis, una muntanya russa i un globus aerostàtic.  El parc es va tancar a causa de la progressiva urbanització de l’entorn i d’un seguit d’incendis que van afectar la zona. El nou espai, inaugurat el 1934, va ser concebut com un parc veïnal, dedicat als nens, ja que conservava algunes atraccions i edificis, el teatre infantil i el llac. Actualment, té una àmplia riquesa botànica.