Foment del Treball ja va demanar al TSJC mesures cautelars perquè el tribunal suspengués l’aturada, unes mesures que el jutge va desestimar la nit abans de la vaga. No obstant això, la patronal va presentar el mes de novembre mateix una demanda contra la Intersindical-CSC, que va ser admesa a tràmit. En declaracions a l’ACN, el director de Relacions Laborals de Foment del Treball, Javier Ibars, ha assegurat que el que volen és “protegir els interessos empresarials i el compliment de la normativa”. També ha explicat que la quantitat de 100.000 euros que reclamen al sindicat per danys i perjudicis al teixit empresarial “és mínima i orientativa”. Això vol dir, ha afegit, que podria incrementar-se “basant-se en el que es determini en fase probatòria”.

La Intersindical defensa la legalitat del 8-N

Davant la denúncia de Foment del Treball, els convocants de la vaga general del 8-N, la Intersindical-CSC, han defensat aquest divendres en roda de premsa la legalitat de l’aturada. Segons el vicesecretari del sindicat, Sergi Perelló, que es declarés il·legal el 8-N seria “un greu atac al dret de vaga dels treballadors i una de les retallades de drets laborals i sindicals més grans després de la dictadura”. Perelló sosté que no va ser convocada per motius polítics, sinó per raons laborals i socials com “la fal·làcia” de la sortida de la crisi econòmica i “un escenari social dominat per la precarietat, la temporalitat i els salaris baixos”.

L’advocat i membre del secretariat del sindicat, Màrius Lleixà, ha titllat d’astronòmica la quantitat de 100.000 euros que demana Foment del Treball en concepte d’indemnització. I ha anat més enllà assegurant que el que busca la patronal és “la mort civil i social” del sindicat català.