Pla general del president del Parlament, Roger Torrent, el vicepresident, Josep Costa, i els membres de la Mesa Eusebi Campdepadrós i Ariadna Delgado querellats a les escales amb portaveus de JxCat, ERC i la CUP

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit la querella que va presentar la fiscalia contra l’expresident del Parlament, Roger Torrent, i els exmembres de la Mesa Josep CostaEusebi Campdepadrós i Adriana Delgado. El text de la fiscalia els atribueix “els delictes de desobediència a resolucions judicials o a decisions i ordres d’autoritat superior”.

La querella presentada per la fiscalia acusa Torrent i la resta de membres de la mesa de desobediència per haver permès el debat al Parlament de dues resolucions sobre autodeterminació i monarquia. El TSJC aclareix que amb l’admissió a tràmit de la querella “no assumeix ni dona per suposat, en absolut, totes i cadascuna de les valoracions fàctiques i jurídiques” de la fiscalia.

El TSJC ha designat a la magistrada Maria Eugènia Alegret com a instructora del procediment. El Tribunal remarca que serà la magistrada qui haurà d’investigar els fets descrits a la querella.