La campanya de vacunació no s’atura tot i l’alentiment del ritme durant l’agost. A les acaballes del mes, moltes persones han tornat de les vacances i s’han afanyat a rebre la segona dosi del vaccí, que en molts casos han endarrerit per trobar-se fora del seu lloc habitual de residència.

Aquest dissabte ha continuat la campanya sense cita, que a Barcelona està habilitada en tres punts massius. De fet, aquest cap de setmana s’han registrat cues puntuals en alguns punts de vacunació de Catalunya com el de la Fira de Cornellà.

cua a Fira Cornellà

Adolescents es vacunen abans del curs escolar

Al recinte firal de Barcelona, l’únic de la ciutat on es pot acudir sense cita durant el cap de setmana, s’hi han apropat moltes persones que acaben d’arribar a la ciutat després de les vacances. És el cas de la Razmeri Segovia: “No vaig poder vacunar-me en el seu moment, quan em tocava, perquè viatjava. Vaig anul·lar la cita i la vaig tornar a demanar quan vaig tornar”, explica en declaracions a betevé.

També s’hi han apropat moltes famílies amb els seus fills adolescents, amb l’objectiu d’immunitzar-los abans que comenci el curs escolar. “Com que estàvem fora, a Albacete, ens va tocar endarrerir-ho fins ara. Hem arribat i l’hem vacunat. Ha estat senzill i ràpid”, diu la mare del Sebastián Vázquez, a les portes del recinte de Fira de Barcelona.

D’altra banda, hi ha qui ve de l’estranger i vol rebre el vaccí tan bon punt arriba a la ciutat. “L’he endarrerit deu dies perquè soc estudiant a l’estranger. Soc a Lisboa ara”, assegura el Marçal Grau. En canvi, el del Santiago Arrollo és un cas diferent: fins ara vivia a l’Argentina i va arribar a Barcelona fa pocs dies per instal·lar-s’hi definitivament. No ha volgut esperar més per inocular-se la vacuna. “Estava migrant cap aquí i volia fer-ho tot aquí directament“, explica.

Ajornaments per motius laborals

Moltes persones han ajornat la data de la segona dosi, però no tothom ho fa per estar de viatge o viure a l’estranger. Alguns ho fan per evitar faltar a la feina o per no patir els efectes de la vacuna durant la seva jornada laboral. És el cas de Jamilet Banegas, que ara fa 26 dies que va rebre la primera dosi: “Em tocava el dia 26 al matí, però tinc amigues que han patit efectes secundaris. Com havia d’anar a treballar, no volia. La vaig canviar per aquest dissabte”.