Els papers estaven escampats pel terra. Un veí se'ls va trobar mentre passejava el gos a la Via Augusta, molt a prop d'una comissaria de la Policia Nacional. Són 11 fulls amb informació sobre el dispositiu policial de la visita del papa. Hi havia, per exemple, les adreces de correu electrònic i el telèfon de diversos alts càrrecs dels cossos de seguretat. També s'especificava el nombre de càmeres i d'inhibidors de freqüència que s'havien d'instal·lar al voltant de la Sagrada Família. Tots aquests detalls van sortir d'una reunió que es va celebrar a principis d'octubre. Ara fa un mes, un agent de la Policia Nacional va perdre els papers i ho va notificar als seus superiors. No se sap com, dimarts a la nit van aparèixer en mig del carrer. L'home que se'ls va trobar els va entregar a una emissora de ràdio i avui, 'La Vanguardia' els publica a la seva edició digital. Des del govern, han volgut treure importància al cas. Asseguren que la seguretat del papa està garantida. La consellera de Justícia, però, ho ha calificat com una negligència i ha demanat que s'investigui què va passar. Unes declaracions que no han agradat gaire a la Policia Nacional. Diuen que no necessiten lliçons de ningú. I han recordat que el cos ja ha obert un expedient informatiu contra l'agent que va perdre el dossier.

La documentació la va trobar un ciutadà dimarts a la nit a la via Augusta, entre la travessera de Gràcia i el carrer de Lluís Antúnez, i la va portar a l’emissora de ràdio RAC1. Avui la publica l’edició digital de ‘La Vangardia’.

Entre altres informacions, al dossier hi ha una llista amb noms, telèfons móbils i adreces de correu electrònic d’alts càrrecs dels cossos de seguretat. També el nombre de càmeres de seguretat i d’inhibidors de freqüència que s’han instal·lat a la zona tancada per la visita papal.