Una de les bandes s'havia especialitzat en els robatoris en hotels. Mentre el turista es registrava a la recepció, ells s'emportaven la cartera. Feien servir el mateix sistema als restaurants de menjar ràpid o a les estacions. Aprofitaven qualsevol badada de la víctima per deixar-la sense res. De moment, hi ha 23 detinguts. Són vells coneguts de la policia. Entre tots acumulen prop de 500 detencions, sempre per furts. RAMON GRASA, cap d'investigació dels Mossos a Barcelona "Molts d'ells sí que tenien antecedents per aquests fets. Hi hauria hagut una mena de reciclatgei haurien passat a fer-ho d'aquesta manera. Probablement sigui menys perillós perquè perquè les altes velocitats que puguin portar els a les autopistes, o perquè els sigui molt més fàcil i no acabi tant amb violència." Tot i això, només cinc han ingressat a presó. La resta estan en llibertat amb càrrecs. La policia no ha pogut demostrar que al darrera hi havia una organització jerarquitzada. Amb l'altre banda de lladres ha passat el mateix. Assaltaven vehicles a l'entrada de Barcelona. Els punxaven les rodes cotxe i quan la víctima s'aturava, li oferien ajuda. Però en realitat, aprofitaven per robar-li tot el que tenia. En aquest cas hi ha 12 detinguts, però només dos són a la presó. Això si, els Mosos insiteixen que aquest tipus d'operacions està donant els seus fruits i que en un any els furts han baixat un 5%.

En el primer dispositiu, la policia ha detingut 23 persones com a presumptes autors de diversos furts al metro, en hotels i en establiments de restauració. Segons els Mossos, els detinguts són homes i dones, tots ells relacionats entre si, que actuaven també a la resta de l’Estat espanyol. Les víctimes eren principalment turistes a qui distreien i robaven. L’operació continua oberta i no es descarten més detencions.

En l’altra operació s’han detingut 12 persones que furtaven utilitzant el mètode conegut amb el nom de punxa-rodes. El sistema consisteix a punxar una de les rodes d’un vehicle, distreure el conductor i, mentre, sostreure-li els efectes de valor que porti al turisme. Aquesta operació també continua oberta.

Entre totes dues operacions s’han detingut 35 persones, de les quals set ja han ingressat a presó per ordre judicial. Tots els detinguts són multireincidents i, en conjunt, acumulen 587 detencions per fets similars. Els dos operatius s’emmarquen en la lluita dels Mossos d’Esquadra contra els lladres multireincidents, que s’ha convertit en una de les seves  prioritats. Segons les dades del cos policial, des del mes de gener i fins al 31 de setembre, els furts a Barcelona han disminuït notablement.