Els convocants diuen que a la plaça de Sant Jaume hi havia aquest vespre unes 10.000 persones, però la Guàrdia Urbana rebaixa aquesta xifra fins a les 2.500. El que està clar és que la convocatòria ha atret a ciutadans de tota mena i amb motivacions diverses per criticar la visita del papa. S’hi han pogut veure pancartes com “Papa o califa, paguin les seves visites”, “Ni Papa ni PP”, “Nens veniu, dels capellans fugiu” o “El condó salva, el papa condemna”.Cadascú ha pogut llegir el seu manifest a la plaça de Sant Jaume, en un acte que ha acabat amb l’actuació de Leo Bassi. Disfressat de bufó, l’artista ha denunciat l’auge del “fonamentalisme cristià” arreu del món.

Des de la plataforma “Jo no t’espero”, han volgut deixar clar que no es manifestaven en contra del papa, sinó del fet que les administracions dediquin recursos públics per organitzar la seva visita, en un moment de crisi econòmica que obliga a retallar el pressupost en molts altres àmbits.

Entre les més de 80 entitats que formen part de “Jo no t’espero” hi ha associacions de veïns, moviments laics, associacions d’ateus i partits polítics com ICV-EUiA. El líder d’aquest partit a l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha assistit també a la manifestació.

Calendari de mobilitzacions

La concentració d’aquest vespre a la plaça de Sant Jaume obre tot un programa d’actes a favor i en contra de la visita del papa aquest cap de setmana a Barcelona. Divendres se celebra la festa “Habemus Party” i dissabte té lloc un “dancemob” per la lluita en contra de la sida a l’Arc del Triomf.

El mateix 7 de novembre, dia en què el papa consagrarà la Sagrada Família, se celebraran la majoria d’actes de rebuig a la visita. El casal feminista Ca la Dona ha convocat, diumenge al matí a la plaça de la Universitat, la manifestació “Les dones no t’esperen”. També se celebrarà a la plaça de la Catedral de Barcelona un acte organitzat pel grup Queer Kissing Flashmob en què es convoca gais, lesbianes i simpatitzants a besar-se davant del papa.