JORDI HEREU, alcalde de Barcelona "Es dar la bienvenida como nosotros lo expresamos, con banderas del estado que él representa, que es la del Vaticano, y la bandera catalana. Pero no desde una perspectiva nacionalista. Yo no soy nacionalista y la mayoría de Barcelona no es nacionalista." JORDI PORTABELLA, president del grup municipal ERC) "A la que es distreu, fa festa local el dia de Sant Valentí i a la que es distreu diu que a Catalunya o a Barcelona no hi ha nacionalistes. Crec que la confusió que demostra, permanentment, cada vegada que fa unes declaracions que abans no li ha dit algú que faci doncs és notabilíssima".

Hereu ha dit que respecta la decisió de José Luís Rodríguez Zapatero de no assistir a la missa de dedicació de la Sagrada Família, però que ell com a alcalde hi serà perquè defensa “l’interès de la ciutat”. Hereu ha assegurat que la dimensió de la visita del papa a Barcelona és innegable i va “molt més enllà de si un és creient o no”.

Respecte per les crítiques

L’alcalde ha parlat dels sectors que no veuen amb bons ulls la visita del papa a la ciutat: “hi haurà milers de ciutadans que expressin avui i demà alguna discrepància. Tenen tot el seu dret”. Respecte a les crítiques

Hereu no considera desproporcionats els preparatius i el cost de la visita del papa per les dimensions religiosa, cultural i ciutadana de l’esdeveniment. També ha tret importància a les crítiques del seu soci de govern, Iniciativa.

La resposta de Jordi Portabella

Unes paraules que no han agradat al president del grup municipal d’Esquerra, Jordi Portabella, que li ha respost amb contundència, assegurant que quan l’alcalde fa unes declaracions queno estan pactades sempre crea problemes.