El plenari de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) té previst ratificar aquest dimarts al migdia amb els vots a favor de CiU i PSC el decret de Trias que autoritza Aigües de Barcelona a incrementar la tarifa de l’aigua un 18%. Aquest seria el tercer encariment que pateix la factura aquest 2012 i suposaria una pujada acumulada del 25 per cent del cost d’aquest servei bàsic.

En declaracions als mitjans de comunicació, en un actenal qual ha assistit com alcalde de Barcelona, Trias ha assenyalat la necessitat de “trobar l’equilibri” entre el que aporten les administracions i el que abonen els particulars per pagar el cost de l’aigua i no generar deute, i ha justificat aquest nou encariment del servei. “Al final, tot es paga. Les coses gratis no existeixen”, ha considerat l’alcalde de Barcelona, que ha indicat que amb l’aigua i amb altres serveis públics, l’única discussió possible és sobre si és més just que els costos es paguin a través dels impostos que paguen tots els ciutadans o del consum de qui els utilitza.

Trias ha rebutjat les acusacions d’ICV-EUiA i el PP que la tarifa de l’aigua s’encareix a conseqüència de l’augment del preu del subministrament a les distribuïdores que ha efectuat l’empresa Aigües Ter-Llobregat (ATLL). Les associacions de veïns de Catalunya van rebutjar fa unes setmanes la privatització de l’empresa i van advertir que tornaria a haver-hi un encariment del preu de l’aigua.