La investigació es va iniciar l’abril passat quan es va detectar un increment de furts a hotels de tot el territori, tots ells amb un “modus operandi” semblant. La policia va analitzar les imatges dels establiments, van identificar els autors dels furts i van muntar un dispositiu de seguiment que va permetre constatar l’activitat del grup.

Els agents van detenir els sospitosos “in fraganti” després d’observar com sostreien una bossa de mà a una dona a la recepció d’un hotel de Gavà. Primer van detenir els dos homes, encarregats de cometre els furts, i després la parella d’un d’ells, que era qui s’encarregava de fer els canvis de la moneda estrangera.

Els arrestats tenen fins a 41 antecedents per fets similars. En total se’ls imputen 11 furts a hotels de Barcelona, Sant Esteve Sesrovires, el Prat de Llobregat, Gavà i Cambrils.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge de guàrdia va decretar la llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.