El foc s’ha declarat cap a les tres del migdia, i ha obligat a desallotjar l’edifici del costat del taller afectat, on sí que hi havia veïns a l’interior. És el cas de l’Adriana, que explica que el foc l’ha sorprès “a la dutxa”. Confessa que “no anava a sortir de casa, però en veure el fum, ho he fet i m’he trobat un bomber a l’escala que m’ho ha indicat”. El sistema d’Emergències Mèdiques “no ha hagut de fer cap intervenció ni atendre cap ferit”, ha explicat Jorge Morales, cap operatiu del servei de guàrdia del SEM.

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han acordonat la zona perquè hi treballessin les dotacions dels bombers desplaçades a l’indret. Segons el cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona, Héctor Carmona, l’edifici contigu al taller incendiat “no ha quedat afectat”, però sí “l’envà pluvial —una estructura que serveix per protegir de la humitat la façana lateral de l’edifici— que és una estructura bastant més lleugera” a causa de la temperatura, elevada per les flames.

Segons els Bombers de Barcelona, el foc podria haver començat en una zona descoberta del taller per causes que encara es desconeixen, i ha estat sufocat en una hora.