Rusca ha comparegut en una comissió parlamentària juntament amb el president del Consell de l’Advocacia Catalana., Miquel Samper. El nou degà de l’ICAB ha defensat la feina dels professionals del torn d’ofici, que posen el seu treball al servei dels ciutadans “sense distinció, vinguin d’on vinguin i siguin fills de qui sigui”. Ha destacat la importància del torn d’ofici per preservar el dret a la tutela judicial per a aquelles persones amb menys recursos.

Una retribució “poc digna”

La queixa del degà dels advocats barcelonins ha apuntat als sous dels professionals que assisteixen al torn d’ofici. Rusca ha dit que aquests professionals estan “al límit”, i ha dit que treballen sense cobrar més de dos euros l’hora. Part de la situació de precarietat ve condicionada per les retallades de la Generalitat al torn d’ofici, un problema que el degà veu “endèmic”.

Per la seva banda, Samper ha coincidit a l’hora de valorar negativament aquesta retribució, tot i que assegura que el conseller de Justícia, Germà Gordó, vol solucionr el problema així que es pugui. Ha demanat més efectius cap al torn d’ofici, ja que els professionals assignats “no donen l’abast”. Això provoca que hi hagi detinguts que hagin d’esperar a comisaria més temps del que seria necessari.