LAIA ORTIZ, tinenta d'alcalde de Drets Socials "Aquí la complexitat és encara més elevada és a dir, és ocupació de via pública, és llicències, és quins productes, perquè està clar que una dificultat evident és que productes il·legals és un delicte i no es poden vendre. I per tant veure quin recorregut té. // No hi pot haver una tolerància de productes que no són legals."

La proposta de creació d’aquest espai és una de les que es tractaran a la taula sobre el “top manta”, presentada aquest dimecres. Estarà integrada per tots els actors afectats pel fenomen i cercarà un acord “de ciutat, polític i ciutadà”. La taula estarà presidida pel regidor d’ERC Jordi Coronas i en formaran part tots els grups municipals menys el PP, que se n’ha desmarcat perquè entén que la taula pretén legalitzar la venda a la manta. També la formaran representants dels manters, els comerciants i entitats de la ciutat.

Segons la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, la intenció de l’Ajuntament és que hi participin els consells de ciutat, d’Immigració i de Benestar Social, la FAVB, la síndica de greuges, l’ICAB, així com representants dels comerciants, dels venedors ambulants i d’entitats dedicades als drets humans. A més, hi participaran tots els grups municipals excepte el PP, el comissionat de Seguretat, la tinenta d’alcalde de Drets Socials i el regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom.

El mateix Agustí Colom ha explicat que Barcelona Activa posarà en marxa 10 plans d’ocupació d’un any de durada destinats als venedors a la manta i ha afirmat que es treballarà per apropar aquest col·lectiu als programes socials i d’ocupació municipals.

El regidor d’ERC Jordi Coronas s’ha mostrat satisfet per la voluntat de tots els grups municipals de participar a la taula i ha expressat la voluntat que la feina que s’hi faci no “quedi en un calaix”. Coronas, a més, ha demanat que se sigui exigent amb les administracions que tenen competències que no corresponen al consistori barceloní i ha posat l’exemple dels ajuntaments d’altres municipis on pugui haver magatzems o del Port de Barcelona.