Eloi Badia entra al govern després que Viejo renunciés en l’últim ple per incorporar-se a la candidatura En Comú Podem que es presentarà a les eleccions generals. El nou regidor serà un dels homes forts del primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello. De fet, fins ara n’ha estat el cap de gabinet. Eloi Badia es queda les àrees de Presidènca i Territori, el districte de Gràcia i, a més a més, coordinarà l’acció del govern municipal.

De les antigues carteres de Viejo, Pisarello assumirà Universitats, i la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, afegirà Educació a les seves àmplies delegacions dins l’executiu. En els propers mesos, Badia tindrà a les seves mans la direcció del Programa d’Actuació Municipal (PAM) i els de districtes (PADs). A banda, del nou regidor en depenen les relacions institucionals de l’Ajuntament, els recursos humans o l’arxiu.

Agustí Colom, nou interlocutor amb els comerciants

La sacsejada al govern municipal ha tingut efectes també en l’àrea de Comerç i Mercats. El comissionat Miquel Ortega, en el punt de mira del sector pel “top manta” i els llums de Nadal, abandona aquesta figura i es recol·loca com a coordinador i cap de gabinet de la primera tinència d’alcaldia. El regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom, assumirà a partir d’ara Comerç i Mercats. Pel que fa a Consum, passarà a mans del comissionat d’Economia Social i Cooperativa, Jordi Via.

Els canvis en l’organigrama municipal no acaben aquí. La tria de Xavier Domènech com a cap de llista de la candidatura En Comú Podem a les generals l’han empès a deixar el càrrec de comissionat d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria. Al seu lloc, s’hi posarà Ricard Vinyes, catedràtic del departament d’Història Contemporània a la Universitat de Barcelona.