(ACN) L’acusat de matar un veí al barri de Baró de Viver el 22 de desembre del 2018 i pel qual la fiscalia demana 27 anys de presó va rebre l’arma de la seva dona, que li va demanar que el matés, segons han explicat quatre dels sis testimonis protegits al judici que se celebra a l’Audiència de Barcelona. Un altre testimoni ha dit que en sentir els trets va sortir al balcó i va veure l’acusat amb l’arma marxar corrents amb la seva dona.

Les declaracions s’han fet amb la imatge i la veu distorsionada per por a represàlies, ja que la família dels acusats, del clan dels Pistoles, quan van passar els fets ja tenia mala relació amb la família de la víctima. Tots els testimonis són veïns del barri, que coneixien els acusats i la víctima, però han assegurat que no tenien una relació familiar o propera amb cap de les parts.

El testimoni protegit 1 acabava de sopar quan va sentir quatre trets i va anar al balcó a mirar què havia passat. Va veure que l’acusat, amb una arma, juntament amb l’acusada, corrien cap a casa seva mentre hi havia sis o set persones a la plaça. Va decidir baixar, i no es va fixar en què hi hagués res a les mans de la víctima ni que ningú se n’endugués res. Els acusats sostenen que la víctima portava una arma a la una mà i unes boles metàl·liques amb punxes a l’altra. Cap dels testimonis protegits van observar si la víctima portava alguna cosa a les mans.

“La dona li va entregar l’arma i li va dir mata’l, mata’l”

Els altres testimonis protegits, amb menys precisió i més dubtes que en les declaracions que van fer a Instrucció el 2019, han coincidit a confirmar que l’acusada va donar una arma a l’acusat i li va dir: “Mata’l, mata’l”. El menys clar en aquest sentit ha estat el testimoni protegit 4, que aquest dijous ha dit que no ho va veure i que no recorda que l’esposa i el sogre de la víctima es van acostar al cos, a diferència del que havia dit a Instrucció.

“Clarament ella li entrega una arma de foc i li diu mata’l, mata’l”, ha explicat el testimoni protegit 5. Ha dit que des que es va produir el crim es viu millor al barri. Tant aquest testimoni com el 6, han exposat que tots dos acusats anaven sols quan es van produir els fets, i no amb dos familiars més, com havien assegurat en la primera declaració.

Un dels mossos va veure unes boles metàl·liques a la mà de la víctima

Després dels testimonis protegits han començat a declarar els primers agents dels Mossos d’Esquadra que van arribar al lloc dels fets. Un d’ells ha confirmat que va observar que la víctima portava unes boles metàl·liques a una mà. Altres testimonis presencials no les van veure. L’agent ha explicat que podria ser que no les veiessin perquè eren petites.

Altres agents han explicat les investigacions els van portar a pensar que els acusats s’havien fugat a Roquetas de Mar després de fer el seguiment d’un telèfon mòbil i comprovar al padró municipal que tenien familiars a prop de l’antena de telefonia. En el moment de la detenció, ell va reconèixer els fets i es va mostrar submís, mentre ella era la qui portava la veu cantant.

El judici amb jurat popular seguirà aquest divendres amb les proves pericials relatives a la inspecció ocular, l’autòpsia i lesions de la víctima, la prova toxicològica i biològica d’ADN.