La quarta nit de protestes va començar a les 10 de la nit amb una assemblea, i una advertència. respira "vamos a hacer las cosas tranquilos y bien." L'organització veïnal dels darrers dies ha aconseguit unir bona part del barri per demanar a l'Ajuntament l'abolició dels pisos turístics dels edificis on viuen famílies i també per reclamar més presència de la Guàrdia Urbana als carrers de la Barceloneta. SERGIO ARNÁS, veí de la Barceloneta "Solo queremos dormir, vivir y hacer una vida normal. Queremos combinarlo con el turismo y que la gente se gane la vida pero que nosotros podamos descansar." LLUÍS ARMENGOL, veí de la Barceloneta "Volem que els turistes estiguin als hotels i la gent a casa seva." Més de 700 persones segons els veïns i unes 500 segons la Guàrdia Urbana van recórrer els carrers del barri amb pancartes i consignes reivindicatives fins al passeig de Joan de Borbó. Durant el recorregut els manifestants es van aturar davant d'algunes agències que gestionen pisos turístics però la marxa va transcórrer sense incidents. Tot i així els veïns asseguren que n'estan cada cop més tips. "És insostenible que els pisos turístics estiguin en un barri obrer perquè ells vénen de festa i nosaltres estem treballant." "On viu la meva mare hi ha tres o quatre pisos llogats i allò és un descontrol total." Les protestes dels darrers dies han forçat l'avançament de la reunió entre veïns i Ajuntament, prevista per al 2 de setembre i que, finalment, se celebrarà aquest vespre. Tot i que aquesta última resolució els satisfà, adverteixen que volen solucions immediates. ORIOL CASABELLA, president de l'AV Barceloneta "Si ha de venir per netejar-se la cara que no vingui, realment volem que se'ns escolti i que se solucioni el problema que tenim al barri." La manifestació ha acabat a les 11 de la nit al mateix punt d'inici a la plaça del Poeta Boscà. Els portaveus dels veïns han fet una crida a tothom que vingui aquest divendres a fer cartells i pancartes de cara a la mobilització de dissabte.

Els veïns de la Barceloneta critiquen els apartaments turístics il·legals i el turisme de borratxera que afecten el barri. Durant la manifestació s’han pogut veure pancartes amb frases com “Un apartament turístic més, una família del barri menys”. La protesta es va convocar a les 22 h davant del mercat de la Barceloneta, a la plaça del Poeta Boscà, i va recórrer els carrers del barri aturant-se davant de les agències immobiliàries i alguns pisos. Els manifestants demanen més vigilància policial i més regulació.

Les protestes han forçat a l’Ajuntament a avançar la reunió prevista amb els veïns, que es farà aquesta tarda al Centre Cívic de la Barceloneta. Els veïns entregaran un informe amb propostes per solucionar els problemes del barri com ara regular que no hi hagi pisos turístics als edificis on viuen veïns i reclamar més presència de la Guàrdia Urbana al barri. Els veïns també estan treballant en un cens propi que inclogui tots els pisos turístics que acull la Barceloneta, que segons ells, són molts més dels que admet l’Ajuntament. El cens encara no està completat però esperen poder-lo lliurar a la regidora Mercè Homs en les properes setmanes.

La primera manifestació al barri va tenir lloc diumenge passat, de forma espontània, i es van repetir dilluns i també dimarts a la nit. Les protestes han situat la polèmica a les portades de tots els rotatius i, aquest dimecres, l’Ajuntament va anunciar “tolerància zero” amb els apartaments turístics il·legals. Paral·lelament, l’oposició també n’ha criticat la mesura. ICV-EUiA i Esquerra Republicana han demanat més regulació, una mesura que també es reclama des del Partit Popular. La crisi en aquest antic barri de pescadors també ha posat en dubte el model de ciutat. L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, ha lamentat que la ciutat prioritzi els turistes i aquest dijous, el portaveu de la FAVB, Lluís Rabell, va criticar que és un barri “destinat a acollir turistes i expulsar els veïns”.

Aquest dissabte a les 18 h els veïns tenen previst tornar-se a manifestar. Preveuen que sigui una protesta massiva, i per això fan una crida a tot el barri a trobar-se aquest divendres a les 18 h a la plaça del Poeta Boscà per preparar pancartes i cartells de cara a la mobilització.