La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han detingut una persona per traficar amb drogues en un domicili de Baró de Viver, al districte de Sant Andreu. L’arrest es va fer el 6 de juny i els agents de la policia també van comissar dosis de cocaïna, 50 grams de haixix, estris de distribució i de consum, 17.000 euros en metàl·lic i dues armes de foc simulades. També es va trobar documentació que, segons la policia, acreditava l’activitat delinqüencial que s’hi feia. És la tercera persona detinguda en un mes per traficar amb drogues en una mateixa finca del barri.

La detenció s’ha produït després de mesos d’investigació, que va començar arran d’informacions diverses que apuntaven que hi havia persones toxicòmanes que compraven substàncies estupefaents en aquell pis. Alguns veïns van alertar-ne per la inseguretat que, deien, els creava la situació. Tal com informa el cos de la Guàrdia Urbana en un comunicat, aquestes informacions arribaven de forma anònima per por a possibles represàlies per part dels inquilins del pis investigat, motiu pel qual no es coneixien denúncies d’aquest fet delictiu.

Precedent: dos detinguts ara fa un mes

Abans de la detenció va fer-se un primer operatiu el 13 de maig passat al matí, moment en què agents tant de la Urbana com dels Mossos van fer una entrada i escorcoll per ordre judicial de dos domicilis del mateix edifici, on es van detenir dues persones implicades en el tràfic de drogues.

Un cop desmantellat aquest punt de venda de droga, la investigació no es va tancar, ja que es va determinar que hi havia un tercer pis del mateix immoble on presumptament també es subministraven substàncies estupefaents a persones toxicòmanes. El 6 de juny, la policia va registrar aquest domicili (i un altre de Santa Coloma de Gramenet), va detenir un home i va comissar diverses substàncies. El detingut va passar a disposició judicial l’11 de juny i va quedar en llibertat amb càrrecs.