Que a Barcelona es pot accedir fàcilment a “coffee shops” és tema de conversa al web de ressenyes TripAdvisor. A peu de Rambla, els turistes afirmen que constantment els ofereixen anar a clubs cannàbics que són, de fet, il·legals. Amics de la Rambla denuncia que hi ha captadors des de les 10 h i que cap a la nit n’augmenta el nombre. “Barcelona és la nova Amsterdam”, diu Xavier Masip, gerent d’Amics de la Rambla. Al carrer de la Lleona, per exemple, hi ha un d’aquests locals. De fet, és el que darrerament rep més queixes dels veïns. Un equip del programa ‘bàsics’ ha pogut comprovar el degoteig de gent que hi accedeix i que, fins i tot, hi arriben turistes acompanyats pels captadors.

Des de la plataforma Resistim al Gòtic afirmen que no s’oposen al consum regulat de cànnabis però sí al model dels clubs irregulars. Denuncien que al darrere hi ha màfies que es disputen locals i punts de captació de clients. També els preocupa la inseguretat que això provoca al carrer. El moviment veïnal treballa per detectar els clubs irregulars i així van aconseguir que la policia clausurés dos locals, un al carrer dels Còdols i un altre al carrer de les Moles.

La Federació d’Associacions Cannàbiques afirma que els clubs cannàbics irregulars els perjudiquen i en reclamen una regulació que faci evident qui fa bé les coses i qui no. Per això, demanen a l’Ajuntament que compleixi el compromís de fer una ordenança de salut, complementària al Pla especial urbanístic que ja regula els locals d’aquestes associacions.