Quatre persones han estat detingudes en un operatiu conjunt al Raval contra el tràfic de drogues. Els agents han escorcollat tres pisos d’un mateix edifici al carrer d’en Santcliment que funcionaven com a narcopisos. A més, la Guàrdia Urbana ha detingut dues persones més per, presumptament, distribuir droga des de dos immobles de la Barceloneta.

Jornada marcada per dues operacions contra el tràfic de drogues que s’ha saldat amb sis detinguts a Ciutat Vella, quatre al Raval i dos a la Barceloneta. A primera hora del matí, els agents han entrat aquest divendres en tres narcopisos d’un mateix edifici del carrer d’en Santcliment, al cor del Raval. Allà s’han fet quatre detencions i s’ha decomissat cocaïna i heroïna. Els agents han localitzat una menor d’edat al lloc dels fets que la policia ha lliurat a la fiscalia de menors. Un cop acabada l’operació, els pisos tornen a estar a disposició dels propietaris.

A banda, la Guàrdia Urbana ha dut a terme també una operació a dos punts de distribució de droga a la Barceloneta. En aquest operatiu s’han detingut dues persones. Segons l’Ajuntament, des que els veïns del barri van denunciar l’increment de la venda de droga a la zona d’oci nocturn de la Barceloneta, es va decidir intensificar les investigacions. De fet, diu el districte, els últims mesos s’han dut a terme cinc operatius contra la venda de droga a la Barceloneta.

En declaracions als mitjans, la regidora de Ciutat Vell, Gala Pin ha demanat actuar atacant l’arrel del problema, les vies d’arribada de la droga a Barcelona.

Les operacions policials d’aquest dimecres s’han fet l’endemà de la mort d’un home al Gòtic a ganivetades en un narcopís. Els veïns, organitzats sota el nom de grup d’afectats pel narcotràfic al Gòtic, han explicat a betevé que no els ha sorprès aquest incident. Asseguren que el narcopís del carrer d’En Groc era especialment problemàtic i així ho havien advertit el mes de desembre a l’Ajuntament. Culpen al consistori d’inacció.

Colau proposa convertir els narcopisos en pisos de lloguer social

Com a mesura per combatre els narcopisos, Colau ha proposat que l’administració els intervingui per destinar-los a lloguer social. L’alcaldessa ha defensat també el pla de xoc engegat pel govern municipal per frenar la proliferació d’aquests espais de venda de droga i que preveu incrementar la presència policial.  Des del març s’han fet 128 decomissos de droga a Ciutat Vella i 18 actuacions per evitar l’ocupació d’immobles. 

Segons els veïns, al Raval hi ha una cinquantena de narcopisos al barri on es ven droga. En els últims mesos, s’han intensificat les intervencions policials contra els narcopisos. Des de l’estiu de 2017, informa l’Ajuntament, s’han fet 83 entrades a pisos a Ciutat Vella per part dels cossos policials i s’han efectuat més de 50 detencions.