El barri de la Teixonera ha iniciat una campanya per batejar el nou tram d’escales que uneix els carrers d’Arenys i de Fastenrath com les Canadenques. La proposta pretén homenatjar les dones brigadistes internacionals que van lluitar en el bàndol republicà a la Guerra Civil. El marc de la Festa Major de la Teixonera s’ha organitzat un acte de descoberta d’una placa simbòlica.

La festa del bateig ha comptat també amb una actuació musical i poètica amb l’actriu Mònica Lucchetti i el músic Victor Ramos, acompanyats pel ball de Paqui Castillo. També hi han participat una vintena de dones vinculades al món associatiu del barri.

festa placa escales canadenques teixonera

Proposta a la Ponència de Nomenclàtor

El primer tram d’escales del carrer d’Arenys es va batejar el 2008 com Escales dels Canadencs, en homenatge als soldats voluntaris que van venir des del Canadà per donar suport als republicans. Ara es vol feminitzar el segon tram obert recentment on també s’han instal·lat unes escales mecàniques. Per això, ja s’han iniciat els tràmits de petició a la Ponència de Nomenclàtor, que de moment no s’ha mostrat molt receptiva amb la demanda.

Segons l’Andreu Bernadàs, membre de la Comissió de Festes i un dels impulsors de la iniciativa, “sabem quins són els requisits per proposar noms, però creiem que en aquest cas té molta força la voluntat popular i el fet de reivindicar el paper d’aquestes dones durant la Guerra Civil“.