La cadena La Traca habilitarà per primer cop a Barcelona una caseta “low noise” respectuosa amb les persones amb sensibilitat auditiva, on només es vendran petards de baixa sonoritat. La caseta s’ubicarà a la plaça de Molina de Barcelona i estarà oberta durant tota la setmana de la revetlla de Sant Joan. Aquest comerç vol promoure una pirotècnia més inclusiva, un compromís que l’empresa va agafar durant la pandèmia i que els ha fet dissenyar productes nous amb menor impacte auditiu.

Què és un petard de baixa sonoritat?

Un petard de baixa sonoritat o “low noise” és el que emet menys de 97 decibels o són, directament, insonors i només emeten llum.

El 55 % dels productes del catàleg de la companyia catalana La Traca són tipificats com de baixa sonoritat, per respectar les persones amb sensibilitat auditiva i també els animals. A més, l’empresa està duent accions de sostenibilitat per reduir l’impacte mediambiental, per això el 50 % dels productes del catàleg no contenen plàstic i el 60 % utilitzen cartró reciclat.

Petards solidaris

La Traca ha volgut col·laborar en aquesta campanya amb els més petits. Comprant un Lot Revetlla de Sant Joan, quatre euros de la compra es destinaran directament a l’ONG Pallapupas i, com a agraïment per la contribució, regalaran als clients un nas de pallasso.