Després de tres setmanes de vaga indefinida, des del 8 de gener, els tècnics sanitaris es reuneixen per segona vegada amb la conselleria de Salut. “Després d’estudiar en profunditat la proposta presentada” en la reunió de divendres, la federació de sindicats FTPS vol presentar aquest dimarts a la conselleria “les millores laborals i econòmiques que els TCE, tècnics de farmàcia i TSS mereixem“, diuen els treballadors en un comunicat.

Demanen més concreció

En sortir de la primera reunió, els sindicats van valorar positivament les millores organitzatives que plantejava salut però, en canvi, consideraven que la proposta econòmica no estava prou detallada. Per això, durant el cap de setmana, n’han volgut estudiar els detalls assessorats pels seus serveis jurídics i aquest dimarts presentaran la seva proposta. “Sobretot, el que demanem són concrecions“, comenta Cristian Monclús, secretari autonòmic del sindicat SAE. En funció dels resultats d’aquesta reunió els tècnics sanitaris valoraran si aturen la vaga indefinida.

En les tres setmanes que fa que estan en vaga indefinidament, els tècnics sanitaris han organitzat diverses protestes al carrer amb manifestacions davant del Parlament talls de trànsit a l’avinguda Diagonal. El col·lectiu de treballadors d’infermeria, en canvi, va optar per desconvocar la vaga després d’un mes i mig el 25 de gener.