Durant el ple extraordinari, que ha durat més de dues hores, els veïns han denunciat la incapacitat del districte per aturar la massificació del barri. Entre les peticions veïnals, han demanat que s’aturi la sobreocupació de les voreres i que es posi en marxa un pla de pacificació. I també han exigit que s’impulsi una nova regulació de pisos turístics i que es revisi el pla de reordenació d’autobusos turístics. En aquest sentit també s’ha pronunciat la gerent de l’associació d’autocars Audica, Elena Aguarta, que ha denunciat que mesures com l’aparcament subterrani d’accés a la basílica destrueixen l’entorn de la Sagrada Família.

Els veïns han demanat que es creï una taula de negociació per tractar tots els temes, una idea que ha recollit el regidor. Ardanuy ha anunciat que en les properes setmanes el districte posarà en marxa un pla per reduir i “corregir” l’impacte del turisme al barri i, entre les novetats, ha indicat que la junta de la Sagrada Família s’implicarà amb els problemes de la zona. Els veïns volen que sigui una taula específica sobre la problemàtica del barri i que no quedi diluïda en altres òrgans de participació. Ardanuy ha anunciat la creació de la taula de negociació, un pla de millora de l’entorn, fer servir mecanismes de participació existents per impulsar el procés i implicar al màxim els gestors del temple.

PSC, Iniciativa i Unitat per Barcelona havien presentat una proposta que recollia en part les demandes dels veïns i demanava mesures per actuar al barri. El text ha estat rebutjat amb els vots en contra de CiU i PP.