La denúncia la va presentar un veí, que considerava il·legal la construcció del parc provisional de bombers. Segons es recull a la interlocutòria de l’Audiència, aquest veí criticava que l’espai en què es va construir el parc estava qualificat com a sòl urbà i que, per tant, abans de concedir la llicència d’obres calia aprovar un pla especial “que no es féu”.  També argumentava que una construcció en aquell indret no podia ocupar més del 5% de la superfície de l’espai i que, en canvi, l’edifici que s’hi va fer té una extensió major. Per tot plegat, acusa Escarp d’un delicte de prevaricació perquè considera que “la regidora havia de saber, en signar l’acte administratiu, que aquest era contrari a dret”.

La polèmica pel parc provosional de bombers es remunta a 2009, quan els veïns de l’Eixample van alertar que el trasllat de la caserna podria suposar un delicte urbanístic i van criticar que s’instal·lés en l’única àrea verda de la zona. Dos anys després, la Generalitat va advertir l’Ajuntament que l’equipament es podria declarar il·legal i el 2012 una sentència del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 9 de Barcelona va donar la raó als veïns. En el text, el jutge indicava que la llicència per construir la caserna era il·legal i va demanar que es desmantellés el parc.

Tot i això, segons l’Audiència, que el projecte s’hagi declarat nul no vol dir que Escarp cometés cap delicte. Aquest tribunal considera necessari arribar a judici per aclarir si la regidora socialista tenia intenció d’infringir l’ordenament jurídic quan va aprovar el trasllat dels bombers. Escarp, doncs, s’haurà d’enfrontar a un delicte de prevaricació, juntament amb tres tècnics municipals, imputats també per un delicte en contra de l’ordenació del territori.